geheli
1.
(
V-ger-ple-arr-oroz-m, G-nav; SP, Urt II 436, H),
geli (
V, G, AN-arak-mer, Ae; IC 443r, Mic 6r, Lar, Añ, H)
Ref.:
A (geeli, geli);
VocPir
320;
Bon-Ond 141;
EI
211
.
Carne fresca de vaca o buey.
"Vaca"
IC 443r.
"Carne de buey o vaca muerta"
Lar, Añ.
"(V, Mic, G-azp), carne de vaca [...]. (V, G, AN-araq), carne fresca"
A.
Geli edo ariki zati bat jaten den bezala.
Mb IArg I 388.
Geeli gazitu bagia.
Mg PAb 111s.
Geli-okela ondo ifiniak eperra dirudi.
Añ
LoraS
178s.
Geli egosia.
Zav Fab,
RIEV 1907, 537.
Geli trontzuak surtan erretan.
AB AmaE 367.
Ogi puska edo geeli zatia.
Ag G 135.
Txuringatik ixurtzen dute gelia bezalako ixurkai likits bat.
Ibiñ
Virgil
99s (parece errata por gerli, q.v.).
"
Geli (B, R), carne magra"
A.
2.
"(G-goi), bacalao"
A.
GEHELI-SALTSA.
"Geli-salsa (V-gip), guisado de carne" A. "Geeli-zaltzia gabonetan, okela saltzia" Iz ArOñ.