1 emaitza ontzutu bilaketarentzat - [1 - 1] bistaratzen.
Kodea [?] | Data | Proposamena | |
---|---|---|---|
Araua: | EArau | 2011-07-12 | |
Hiztegi Batuko Lantaldea: | Z4:HBL | 2005-07-05 | Lantaldeak erabaki gabe utzia |
Ik. OEH argitaratuan testu-lekukotasunik gabeko ontzutu sarrera: "(V-gip), adobar" A.
Ez dugu aurkitu.
ontzutu : Euskalterm 3 // Ez dugu aurkitu ap. DFrec, AB38, AB50, HiztEn, LurE.
ontzutu : ElhHizt, DRA, PMuj DVC // Ez dugu aurkitu ap. EuskHizt, HiruMila, EskolaHE, Lur EG/CE eta EF/FE, HaizeG BF, Casve EF, Lh DBF.
ik. euskaltzainen oharrak s.u. adobo: E119: "Urdaiei gordetzeko ematen zaien ukendua. Etxean egiten da piperrauts gorriarekin. (N) (Txerria etxean hiltzen jarraitzen dutenen artean bizirik dirau hitzak) Bibl.: Adoba. 2 (Sc), condimento, condiment. Azkue. Adoba, adoga L. S., adobu, adogu N (Har), adomü S. 1 (Azk.) condiment. Lhande. Adobo 1 ad. Para sazonar carnes = ontzu, gantzun. P.Mugica. (DCV) Adobo (AN-ulz). Abodo (AN-larr). OEH". // MA: "hitza bada beharrezkoa, erosketak egitera joatean "lomo adobado" egunerokoa delako. EUSKALTERMen ontzutu eman dute eta hori da Eroskikoei ere proposatu zitzaiena. Frantsesez, dirudienez, daube da (haragiarena). Bestalde, Iparraldean hiztegiek jaso dute adoba, adobu. Iparraldekoei galdetuko nieke ea erabiltzen duten hitza eta, hala bada, sar dezakegu (gero ikus dezakegu ontzutu sartu ala ez)". // BAgiriak (2001-04-27): "adobo/adobu zalantza sortu da. MA andreak proposatu du sortu berria den lantaldearen iritzia eskatzea, batetik, hitza sartu ala ez eta, bestetik, zein formatan sartu erabakitzeko. Geroko utzi da, hortaz".
Bebil (ez da lantaldearen informazio-iturrietan ageri).
- Erabakia: (H2.2 / 2011-07-12) Onartu da: ontzutu.
- Bidalketa: ik. oh. s.u. adobo.
La Biblioteca y Archivo Azkue está al servicio de Euskaltzaindia. Además, está abierto a todos los investigadores e intenta fomentar la investigación y ayudar en la difusión de los temas culturales vascos, en el marco de sus posibilidades.