labealdi

labealdi.
1. (gral.; Dv, H), labaldi (V, R; Ht VocGr 362, Lar, , Arch VocGr, H, Foix), laba-aldi Ref.: A (labealdi, labaldi); Elexp Berg .
Hornada, acción de hornear. "Fournée de pain. Labaldian zenbat lau liberako ogi erretzen dituzu? " H. " Labaldi, hornada, tiempo del cocimiento" A. "Fournée" Foix (Lhande copia erróneamente "fourneau"). " Aierdikuak egunian iru labealdi ta geixao be eitteittue " Elexp Berg.
Ene laba aldian labe[a] jausiko zan. RS 557.
Hornada, cantidad que se cuece cada vez.
Oi bart, zer aparia genuen bart! / Amaika zagi ardangorri, amar labealdi ogi. Or Eus 107.
2. "Il se prend encore pour la quantité de grain que l'on fait moudre pour la consommation de la semaine" H.

Headquarters

  • B
  • BISCAY
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Research Center

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 SAN SEBASTIAN
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Local offices

  • A
  • ÁLAVA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 VITORIA/GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 SAN SEBASTIAN
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAVARRE
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA/PAMPLONA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Association

  • N
  • Northern Basque Country
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus
  • Euskaltzaindia - Real Academia de la Lengua Vasca - Académie de la Langue Basque
  • Plaza Barria, 15. 48005 BILBO
  • +34 944 158 155
  • info@euskaltzaindia.eus
z-library z-lib project
© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper