friant

friant.
1. Apetitoso, exquisito.
Bazakian bianda friantek eta matsarno honak odola pitzen eta samurtzen zutela. Tt Arima 87. Zu poxirik friantenez beti sasiatua. Monho 68. Aldi huntan asto yauna pasatu zen halere, / harentzat hain frianta den plat faborita gabe. Gy 37.
2. (SP, Urt I 39).
Glotón.
Urthubiako friantak, / zer dire zuen banketak? (1798). BertsZB 131. Nola ere omen baitu yan-xahar gaitztoa, / baita bildots mamiz zintzurra frianta / laster gaixoari bademo disputa. Gy 9. Ah, urdi asekaitz / friant ejerra, / ezpahiz kontent / abil hobe den lekila. PierKat 49.

Egoitza

  • B
  • BIZKAIA
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Ikerketa Zentroa

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Ordezkaritzak

  • A
  • ARABA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAFARROA
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Elkartea

  • I
  • IPAR EUSKAL HERRIA
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus
  • Euskaltzaindia - Real Academia de la Lengua Vasca - Académie de la Langue Basque
  • Plaza Barria, 15. 48005 BILBO
  • +34 944 158 155
  • info@euskaltzaindia.eus
z-library z-lib project
© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper