otasa
1.
(G-goi-nav; VP
71r),
otaza (G-azp-goi-to),
otas (G-goi, AN-larr)
Ref.:
VocZeg 287; A (otaza); Garate Cont BAP 1949, 362; Arin AEF 1960, 66; EAEL 133; Asp Leiz (otas); Iz IzG (otas), Als .
Pan integral. "Pan bazo" VP, VocZeg.
"Comuña, pan grosero"
A.
"Pan que se hace sin apartar del todo el salvado"
Iz IzG.
"Pan de calidad inferior hecho con harinilla"
Asp Leiz.
Goseak nagoanean yaten diat otasa.
(Araquil, 1619).
ReinEusk
132.
Etzuala ez otas ta ez gaztai goserik.
EEs 1918, 9.
Etxean otazik ba-da, naiz gogorra izan, ez joan auzora ogi txuri ta bigun billa.
EgutTo
25-3-1924
(ap. DRA
).
Iriñ orrekin, erdi-eaulkirik, labean erretzen duten otasa gozoa ba-zaitek.
TAg GaGo 95.
Zai txikiarekin, otasa edo otaza gure aitak egiten zuen.
Zubill 28.
Ogiaren alboan otasa beltz; bere beltzean ere lotsarik ez.
EZBB II 75.
Badu're jangai eskasa, / taloa edo otaza.
Insausti 281.
2.
(G-goi),
otaza (G-goi)
Ref.:
A (otaza, irin)
.
"Salvado, harina de segunda clase"
A.