mondeju
Embutido a base de sebo y entrañas de oveja.
Guk eta beste askok, Goierrian [...], Eguberi jaietarako, ardi edo aari zaarren bat il oi genduen mondejuak egiteko.
Auspoa 241, 92.
Mondejuak beltzak egiten ziran gure gazte denboran. Esteak [...] betetzen ziran odola, tipula, porrua eta seguarekin [...]. Gero ikasi zuten mondeju txuri eta fiñagoak egiten.
Ib. 92.
Alaxe gu ere mondeju batzuk jan da kafeak artuta an geunden beste maian.
Auspoa 248, 164.
MONDEJU HANDI
(G-goi ap. Arin AEF 1955, 113). Panza de la oveja.
MONDEJU IZUR
(G-goi ap. Arin AEF 1955, 113). Cuajar de la oveja.
MONDEJU-ZOPA
(Pl.). Sopas hechas en el caldo de la cocción del mondeju.
[Mondeju] aiekin, egosi ta mondeju-zopak. Ogi-puska aundi batzuk sartzen zituzten.
Auspoa 209, 43.
Jateko, lendabizi mondeju-zopak eta gero mondejuak.
Auspoa 241, 92.